Usluge

  • Inicijalni intervju – u savjetovanju i/ili psihoterapiji najvažniji je odnos klijenta i savjetovatelja/terapeuta. Tijekom inicijalnog intervju događa se obostrano upoznavanje te isto služi uspostavljanju prvotnog odnosa povjerenja. U radu se posebno naglašava primarna vrijednost živog susreta dva stvarna ljudska bića koja riskiraju uključujući se u dijalog ozdravljujućeg procesa. Nadalje, terapeut upoznaje klijenta te mu predlaže daljnje usluge u skladu s klijentovim poteškoćama i očekivanjima.

Klijenti: odrasle osobe, partneri, roditelji te mladi i adolescenti (s mlađom djecom ne radim)

Broj susreta: 1-2 susreta

 

  • Psihološko savjetovanje – proces savjetovanja o konkretnoj situaciji i/ili dilemi koju klijent ima u sadašnjosti. Savjetovatelj pomaže klijentu u postizanju jasnije percepcije situacije, koja dovodi do veće mogućnosti izbora i poduzimanja radnji. Proces savjetovanja traje nekoliko susreta, ovisno o potrebi i dogovoru s klijentom.

Klijenti: odrasle osobe, partneri, roditelji te mladi i adolescenti (s mlađom djecom ne radim)

Broj susreta: manji broj susreta, maksimalno do 10 susreta

 

  • Psihoterapija – u procesu geštalt psihoterapije događa se susret između klijenta i savjetovatelja u “JA-TI” odnosu. Tijekom susreta prorađuju se klijentovi problemi, putuje se i staje na mnogim postajama te klijent stječe emotivne zalihe, sigurnost i slobodu, a terapeuta sve više sagledava kao “stvarnu” osobu. Terapeut, izuzev raznih tehnika, primjenjuje SEBE u i za situaciju sa svim svojim profesionalnim vještinama i životnim iskustvima. Korisna dugoročna promjena kod klijenta postaje moguća tek kad prepozna i prihvati kakav je. Nadalje, što potpunije postaje svjestan tko je i što čini “ovdje i sada”, klijent doživljava veću slobodu da se mijenja i sposobniji je birati svoje reakcije.

Klijenti: odrasle osobe

Broj susreta: odvije se kroz niz susreta ovisno o klijentovoj potrebi te dogovoru između klijenta i terapeuta

 

  • Partnersko/obiteljsko savjetovanje – proces savjetovanja ukoliko se radi o partnerskim problemima ili, pak, problemima unutar obiteljskog funkcioniranja. Savjetovanje obuhvaća razgovor s oba partnera, odnosno s oba roditelja (po potrebi je moguć i individualni rad).

Klijenti: odrasle osobe, partneri, roditelji

Broj susreta: manji broj susreta, maksimalno do 10 susreta

 

  • Grupe podrške – su psihosocijalnog tretmana u kojem se mala grupa klijenata (min 4, max 8) redovito susreće kako bi razgovarali i diskutirali o problemima jedan sa drugim i terapeutom. U grupama podrške, interakcija članova grupe nudi mogućnosti za promjenu i rasta individue.

Klijenti: odrasle osobe, partneri, roditelji te mladi i adolescenti  (min 4, max 8 osoba)

Broj susreta: broj susreta je unaprijed određen, ovisno o problematici

 

  • Edukativne radionice i seminari – uglavnom usmjerene na poticanje osobnog rasta i razvoja. Prema učenjima Jesper Juula voditi će se inspirativni seminari za roditelja. Nadalje, raditi će se razne radionice primjerice na teme komunikacijskih vještina, sklapanja partnerskih odnosa, podizanja samopouzdanja, socijalnih vještina itd. Planira se  kontinuirano provoditi edukativni dio u svrhu očuvanja mentalnog zdravlja i poboljšanja kvalitete života te, između ostalog, dovoditi i gostujuće predavače.

Klijenti: odrasle osobe, partneri, roditelji te mladi i adolescenti (max 15 osoba)

Broj susreta: jednokratne radionice i/ili seminari, ili blokovi radionica ovisno o potrebi i zadanim temama

 

Cjenik usluga:

 

 

CIJENA:

TRAJANJE:

1

Inicijalni intervju

45€

 

60 min

2

Psihološko savjetovanje

45€

 

60 min

3

Psihoterapija 

40€

 

60 min

4

Partnersko/obiteljsko savjetovanje

(2 klijenta)

60€

 

90 min

5

Grupe podrške

(min. 4 polaznika)

25€

 

120 min

6

Edukativne radionice i seminari

ovisno o trajanju